Login
  SÖK
  English 

SVERIGETOPPLISTAN 
ARKIVET 
SÖK 
BÄSTA GENOM TIDERNA 
LÄNKAR 
FORUMET
HELP! I want to find a Swedish band ...
we need a new producer for k-pop ris...
Sweden Top 40 Music Charts
All the top 20 charts around the world
What does "tip" stand for?


 
HEMFORUMETKONTAKT

PER GESSLE
1 Fan
Fans anzeigen

Fan werden

Geburtstag
Per Gessle  12.01.1959

Links
Official Site  http://www.gessle.com/
Offizielle Seite von "Son Of A Plumber"  http://www.sonofaplumber.com/
Interview mit Per Gessle (2006)  http://hitparade.ch/interview.asp?id=37
Interview mit Per Gessle (2009)  http://www.hitparade.ch/interview.asp?id=267


DISCOGRAFI PER GESSLE
Discographie Singles

TitelLabelRelease
Do You Wanna Be My Baby?Fundamental1997
I Wanna Be Your BoyfriendMusic For Money2002-06-23
På promenad genom stanCapitol2003
C'mon / Jo-Anna Says (Son Of A Plumber)Capitol / Elevator2005-11-09
Hey Mr DJ (Won't You Play Another Love Song) (Son Of A Plumber)Elevator2006-02-01
En händig manCapitol2007-05-23
Silly ReallyElevator / Capitol2008-10-29
 
Discographie Alben - Studio

TitelLabelRelease
ScenerEMI1992
Demos, 1982-86EMI1992
Per GessleParlophone1993
The World According To GessleFundamental1997
MazarinCapitol2003
Son Of A Plumber (Son Of A Plumber)Capitol2005-11-23
En händig manCapitol2007-06-13
Kung av sand - En liten samling 1983-2007EMI2007-08-30
Party CrasherElevator / Capitol2008-11-26
Small Apartments (Soundtrack / Per Gessle)elevator / Parlophone2013-04-17
The Per Gessle ArchivesElevator / Cosmos2014-09-24
En vacker nattSpace Station 12 (BMG)2017-05-19
 
Discographie Alben - Live

TitelLabelRelease
Gessle Over EuropeElevator / Capitol2009-11-06
 
Discographie Alben - DVD

TitelLabelRelease
En mazarin, älskling?Capitol2003
 
PER GESSLE I SVENSKAS TOPLISTOR
Singlar

TitelKom in på listanTopveckor
Do You Wanna Be My Baby?1997-04-11112
Kix1997-07-04288
I Want You To Know1997-09-19481
I Wanna Be Your Boyfriend2002-06-06442
Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)2003-07-04123
På promenad genom stan2003-09-262013
Tycker om när du tar på mej2003-12-19921
C'mon / Jo-Anna Says (Son Of A Plumber)2005-11-17517
Hey Mr DJ (Won't You Play Another Love Song) (Son Of A Plumber)2006-02-092314
I Like It Like That (Son Of A Plumber)2006-06-01473
En händig man2007-05-24116
Jag skulle vilja tänka en underbar tanke2007-08-09297
Pratar med min müsli (hur det än verkar)2007-12-13472
Silly Really2008-10-30112
I Didn't Mean To Turn You On2008-11-13471
Sing Along2009-02-13412
 
Album

TitelKom in på listanTopveckor
Per Gessle1983-04-1956
Scener1985-11-15392
The World According To Gessle1997-05-09122
Mazarin2003-06-26169
Son Of A Plumber (Son Of A Plumber)2005-12-01128
En händig man2007-06-21116
Party Crasher2008-12-04210
Gessle Over Europe2009-10-30242
Original album serien2011-08-26501
Small Apartments (Soundtrack / Per Gessle)2013-04-26373
The Per Gessle Archives2014-10-0371
En vacker natt2017-05-05117
En vacker dag2017-09-2923
LÅTAR AV PER GESSLE
Sortierung: Titel | År
1982
Blåa jeans (och röda läppar)
Segla på ett moln
1983
Den öde stranden
Fåglar
Fiskarnas tecken
Historier vi kan
Hjärtats trakt
Krig
Man varnade för halka
När morgonen kommer
Nu lyser det från hus och rum
Om du har lust
Överallt
På väg
Rädd
Regn
Syrenernas tid
Tända en sticka till
Timmar av iver
Var blev du av?
1984
Blå december
Den bästa tiden
Havet slå mot land
Ingen kan som du
Ros
1986
Den tunna linjen
Farväl Angelina
Galning
Inte tillsammans, inte isär
Kapten
Kärlekens skepp
Kom ut till stranden
Lycklig en stund
Mandolindagar
Om du ser henne
Om jag en dag
Rickie Lee
Som i en dröm
Speedo
Tänd ett ljus
Ute på landet
Väntat så länge
Viskar
1989
På väg (Niklas Strömstedt med Per Gessle)
1997
B-Any-1-U-Wanna-B
Do You Wanna Be My Baby?
Elvis In Germany (Let's Celebrate!)
I Want You To Know
I'll Be Alright
Kix
Lay Down Your Arms
Reporter
Saturday
Stupid
There Is My Baby
T-T-T-Take It!
Wish You The Best
2002
I Wanna Be Your Boyfriend
Sheena Is A Punk Rocker
2003
Födelsedag
För bra för att vara sant
Gungar
Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)
Jag tror du bär på en stor hemlighet
Mazarin
Om du bara vill
På promenad genom stan
Sakta mina steg
Smakar på ett regn
Spegelboll
Tycker om när du tar på mej
Varmt igen
Vilket håll du än går
2005
Are You An Old Hippie, Sir? (Son Of A Plumber)
Brilliant Career (Son Of A Plumber)
Burned Out Heart (Son Of A Plumber)
Carousel (Son Of A Plumber)
C'mon (Son Of A Plumber)
Come Back Tomorrow (And We Do It Again) (Son Of A Plumber)
Double-Headed Elvis (Son Of A Plumber)
Drowning In Wonderful Thoughts About Her (Son Of A Plumber)
Hey Mr DJ (Won't You Play Another Love Song) (Son Of A Plumber)
I Have A Party In My Head (I Hope It Never Ends) (Son Of A Plumber)
I Like It Like That (Son Of A Plumber)
I Never Quite Got Over The Fact The Beatles Broke Up (Son Of A Plumber)
Jo-Anna Says (Son Of A Plumber)
Kurt - The Fastest Plumber In The West (Son Of A Plumber)
Late, Later On (Son Of A Plumber)
Making Love Or Expecting Rain (Son Of A Plumber)
Ronnie Lane (Son Of A Plumber)
Something Happened Today (Son Of A Plumber)
Something In The System (Son Of A Plumber)
Speed Boat To Cuba (Son Of A Plumber)
Substitute (For The Real Deal) (Son Of A Plumber)
Waltz For Woody (Son Of A Plumber)
Week With Four Thursdays (Son Of A Plumber)
2007
Dixy
Du kommer så nära (du blir alldeles suddig)
En händig man
Fru Nordin
Hannas kärlekspil
Hon vill sväva över ängarna
Jag skulle vilja tänka en underbar tanke
Min hälsning
När Karolina kom
Om du kommer ihåg
Om jag vetat då (vad jag vet nu)
Pratar med min müsli (hur det än verkar)
Samma gamla vanliga visa
Signal
Solen kom från ingenstans
TomTom
Trött
Våldsamt stillsamt
Vet du vad jag egentligen vill?
2008
Breathe Life Into Me
Doesn't Make Sense
Gut Feeling
Hey, I Died And Went To Heaven
I Didn't Mean To Turn You On
Kissing Is The Key
Perfect Excuse
Silly Really
Sing Along
Stuck Here With Me
Thai With A Twist
The Party Pleaser
2013
Drizzle #1
Drizzle #2
Drizzle #3
Drizzle #4
Franklin's Intro
Franklin's Main Theme
Franklin's Theme #1
He Ain't Heavy…He's My Brother
Making Love Or Expecting Rain #1
Making Love Or Expecting Rain #2
Shopping With Mother
Warm.Again.
2017
Allt gick så fort
Enkel Resa
Min plats
Några glas rosé
Småstadsprat (Per Gessle feat. Lars Winnerbäck)
Tittar på dej när du dansar

n/a
A Girl Like You
Indiansommar
Jupiter Calling
Keep The Radio On
Plonk
ALBUM AV PER GESSLE
Demos, 1982-86
En händig man
En vacker dag
En vacker natt
Gessle Over Europe
Kung av sand - En liten samling 1983-2007
Mazarin
Original album serien
Party Crasher
Per Gessle
Scener
Small Apartments (Soundtrack / Per Gessle)
Son Of A Plumber (Son Of A Plumber)
The Per Gessle Archives
The World According To Gessle
DVDS AV PER GESSLE
En mazarin, älskling?
DE BÄSTA LÅTARNA AV PER GESSLE
Alla songer med minst 5 recensioner är inräknade i denna lista.
TitelRecensionerGenomsnitt
Om du bara vill85.25
Vilket håll du än går85.25
Tycker om när du tar på mej135.23
Jo-Anna Says (Son Of A Plumber)375.22
Making Love Or Expecting Rain (Son Of A Plumber)145.21
I Like It Like That (Son Of A Plumber)265.19
I Never Quite Got Over The Fact The Beatles Broke Up (Son Of A Plumber)125.17
Reporter65.17
Hey Mr DJ (Won't You Play Another Love Song) (Son Of A Plumber)265.15
Mazarin75.14
DE MEST KÄNDA LÅTARNA AV PER GESSLE
Alla songer med minst 5 recensioner är inräknade i denna lista.
TitelRecensionerGenomsnitt
Jo-Anna Says (Son Of A Plumber)375.22
I Like It Like That (Son Of A Plumber)265.19
Hey Mr DJ (Won't You Play Another Love Song) (Son Of A Plumber)265.15
Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)165.06
Silly Really164.62
Late, Later On (Son Of A Plumber)155.13
Making Love Or Expecting Rain (Son Of A Plumber)145.21
Tycker om när du tar på mej135.23
I Have A Party In My Head (I Hope It Never Ends) (Son Of A Plumber)135
Do You Wanna Be My Baby?134.92


Copyright © 2017 Hung Medien. Design © 2003-2017 eMedia Jungen. All rights reserved.
Page was generated in: 0.22 seconds